Vest odjeknula kao grom: Mercedes zatvara svoja vrata

Bez autora
May 23 2024

Poznata kompanija Mercedes želi da ukloni više od 1.000 radnih mesta. Slične mere su već sprovedene u nemačkim fabrikama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.

Ekonomska situacija se ubrzano pogoršava, a sada je pogođeno i vodeće ime u automobilskoj industriji Mercedes-Benz.

Suočen sa naglim padom porudžbina, Mercedes je najavio preko 1.000 otpuštanja radnih mesta i skraćeno radno vreme u noćnim smenama u jednoj od svojih nemačkih fabrika, prenose nemački mediji.

Vest je odjeknula kao grom: važna filijala svetski poznatog proizvođača automobila u Diseldorfu završava noćnu smenu u proizvodnji od oktobra. Ali to nije sve.

Osim toga, svi radnici na određeno vreme bi trebalo da ostanu bez posla. Ova odluka nije iznenađenje, već reakcija na stalnu averziju prema kupovini koja stvara probleme mnogim kompanijama širom sveta.

Konkretno, fokus je na fabrici kombija Mercedes-Benz u Diseldorfu, koja se smatra najvećom te vrste na svetu.

Tamo će biti otpušteno oko 1.200 radnika na određeno vreme. Iako u Mercedesu naglašavaju da to neće uticati na njihovu stalnu radnu snagu, to je ozbiljan udarac za mnoge radnike koji u grupi rade na određeno vreme.

Međutim, mere ne utiču samo na Dizeldorf. Prošle godine obustavljen je noćni rad u fabrici Mercedesa u Sindelfingenu. Bremenska fabrika je takođe bila prinuđena da prilagodi proizvodnju iz drugih razloga.

Uticaj ovih odluka na radnike i region je značajan. Gube se poslovi, a neizvesnost u budućnost raste. Međutim, čini se da je neophodno da se Mercedes-Benz suoči sa izazovima trenutne ekonomske situacije.

Vest o masovnim otpuštanjima u Mercedes-Benzu je upozorenje celoj industriji i naglašava ozbiljnu situaciju u kojoj se nalaze mnoge kompanije, prenose nemački mediji.

Kako će se situacija razvijati i kakve će posledice imati na nemačku privredu u celini, ostaje da se vidi, pišu nemački mediji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik